Winiarstwo
Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.
Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
Dodaj do koszykaCena:15.00PLN
Winiarstwo
KOREK DO BALONU 33/29 mm (BIOWIN)
Charakterystyka produktu:
Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.
Użytkowanie:
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.
Dopasowane są do:
- gąsiorów o pojemności 5 L,
- balonów o pojemności 5 i 10 L.
Dodaj do koszykaCena:2.20PLN
Winiarstwo
KOREK DO BALONU 41/37 mm (BIOWIN)
Charakterystyka produktu:
Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.
Użytkowanie:
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.
Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
Winiarstwo
KOREK DO BALONU 43/40 mm (BIOWIN)
Charakterystyka produktu:Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.
Użytkowanie :
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.
Dopasowane są do:
- balonów o pojemności 10 litrów,
- balonów o pojemności 15 litrów,
- balonów o pojemności 20 litrów,
- balonów o pojemności 25 litrów,
- balonów o pojemności 34 litry.
Dodaj do koszykaCena:3.00PLN
Winiarstwo
KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 10 szt. (BROWIN)
Korek z korka, stożkowy dopasowany do butelek o średnicy wewnętrznej szyjki ok 18-21 mm.
Dodaj do koszykaCena:13.00PLNWiniarstwo
PIROSIARCZYN POTASU do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji - 10 g (BROWIN)
Pirosiarczyn Potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.
Stabilizacja nastawu: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 3-5 litrów nastawu.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.
Stabilizacja wina: Dawkowanie: 1 g Pirosiarczynu Potasu na 10 litró wina.
Sposób użycia: Odpowiednią porcję Pirosiarczynu Potasu rozpuścić w 50-100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.
Odkażanie: Dawkowanie: 10 g Pirosiarczanu Potasu na 2 litry wody.
Sposób użycia: Rozpuścić Pirosiarczyn Potasu w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.
Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
Stron: 1