Skip Navigation
 

Winiarstwo

Drożdże, pożywki, wężyki, korki, rurki do fermentacji, winomierze itp.
 

Winiarstwo

BALON DO WINA 25L W KOSZU PLASTIKOWYM

BALON DO WINA 25L W KOSZU PLASTIKOWYM

Balon szklany wąskootworowy przeznaczony do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa, zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem.

Korki dopasowane do balonu o pojemności 25 L:
-korek gumowy o średnicy 43 mm, z otworem na rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową),
-korek z korka o średnicy 45 mm, bez otworu do zamknięcia balonu,
-kaptur/korek gumowy,

Charakterystyka:
Szkło, z którego wykonany jest balon, jest szkłem sodowym, posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi.

Użytkowanie:
Balonu nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych, np. pirosiarczynu potasu. Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, a następnie - po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców - prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.

UWAGA!!!
Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu mniej szczelnym czopem z waty, co zapobiega ewentualnemu pęknięciu szkła.

Dodaj do koszykaCena:95.00PLN
 

Winiarstwo

BALON DO WINA 34L W KOSZU PLASTIKOWYM

BALON DO WINA 34L W KOSZU PLASTIKOWYM

Balon szklany wąskootworowy przeznaczony do fermentacji win, piw, miodów pitnych i do nalewek. Plastikowa, zdejmowana obudowa pozwala na dokładne umycie balonu, pełniąc jednocześnie funkcję ochrony szkła przed stłuczeniem.

Korki dopasowane do balonu o pojemności 34 L:
-korek z korka o średnicy 45 mm, bez otworu do zamknięcia balonu,
-kaptur/korek gumowy.

Charakterystyka:
Szkło, z którego wykonany jest balon, jest szkłem sodowym, posiadającym wszelkie atesty pozwalające na kontakt z artykułami spożywczymi.

Użytkowanie:
Balonu nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie balonów w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych, np. pirosiarczynu potasu. Zaletą szklanych balonów jest ich wysoka szczelność i możliwość „podpatrywania” procesu fermentacji. Z praktycznego punktu widzenia polecane jest prowadzenie pierwszej fermentacji w miazdze w pojemniku fermentacyjnym, a następnie - po pierwszym zlaniu i odciśnięciu owoców - prowadzenie dalszej fermentacji w szklanym balonie.

UWAGA!!!
Ze względu na powstające w trakcie burzliwej fermentacji duże naprężenia, zalecane jest w tym okresie zamknięcie balonu mniej szczelnym czopem z waty, co zapobiega ewentualnemu pęknięciu szkła.

Dodaj do koszykaCena:105.00PLN
 

Winiarstwo

BUTELKA KWADRAT Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM - 0,5 L (BROWIN)

BUTELKA KWADRAT Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM - 0,5 L (BROWIN)

Butelka biała o podstawie kwadratu, zamykana szczelnie na kapsel druciany.

Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

Dodaj do koszykaCena:6.50PLN
 

Winiarstwo

BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

BUTELKA Z HERMETYCZNYM ZAMKNIĘCIEM OKRĄGŁA KOLOR - 1 L (BROWIN)

Butelka kolorowa (dostępnych 6 kolorów) , okrągła, zamykana szczelnie na kapsel druciany.
-1 sztuka hermetycznego kapsla z drutu w komplecie,
- kapsel z drutu .

Szkło posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z produktami spożywczymi.

Użytkowanie:
Butelek nie wolno myć w gorącej wodzie zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie szkła w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np.pirosiarczyn potasu. Butelka nie jest przystosowana do przechowywania napojów gazowanych, np.:piwa.

W KOMENTARZU NA KOŃCU ZAMÓWIENIA PROSZĘ NAPISAĆ NUMER WYBRANEJ BUTELKI.

Dodaj do koszykaCena:9.00PLN
 

Winiarstwo

DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO 24 H - 180 g (BROWIN)

DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO 24 H - 180 g (BROWIN)

Turbo Yeast to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

Przepis na 25 litrów nastawu:
W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 24-96 h.

Drożdże Turbo Yeast mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

Dodaj do koszykaCena:18.00PLN
 

Winiarstwo

DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO GROM 72 H - 120 g (BROWIN)

DROŻDŻE GORZELNICZE TURBO GROM 72 H - 120 g (BROWIN)

Turbo Yeast Grom 72 h to połączenie aktywnych, wysokoalkoholizujących drożdży gorzelniczych z precyzyjnie opracowaną dla nich pożywką. Gwarancja szybkiej, czystej i wydajnej fermentacji nastawów cukrowych.

Przepis na 25 litrów nastawu:
W pojemniku fermentacyjnym rozpuścić 7 kg cukru w 6 l gorącej wody. Po czym dodaj kolejne 15 l zimnej wody. Po wystudzeniu płynu do temperatury 30-35 stopni wsyp zawartość saszetki i starannie wymieszaj. Całość poddaj fermentacji w temperaturze 25-28 stopni w ciągu 3-5 dni.

Drożdże Turbo Yeast Grom 72 h mogą być również używane do nastawów owocowych lub zbożowych, po odpowiednim dostosowaniu ilości dodawanego cukru.

Dodaj do koszykaCena:10.50PLN
 

Winiarstwo

DROŻDŻE SUSZONE FERMICRU VR5 do win czerwonych - 7 g (BROWIN)

DROŻDŻE SUSZONE FERMICRU VR5 do win czerwonych - 7 g (BROWIN)

Fermicru VR5 aktywne, suszone drożdże winiarskie.
Porcja na 10-35 litrów wina.

Sposób użycia:
Drożdże Fermicru VR5 nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

Dodaj do koszykaCena:4.30PLN
 

Winiarstwo

DROŻDŻE SUSZONE FERMIVIN do win białych i czerwonych - 7 g (BROWIN)

DROŻDŻE SUSZONE FERMIVIN do win białych i czerwonych - 7 g (BROWIN)

Fermivin aktywne, suszone drożdże winiarskie.
Porcja na 10-35 litrów wina.

Sposób użycia:
Drożdże Fermivin nie wymagają wstępnego namnażania. Zawartość torebeczki wymieszać w 100 ml przegotowanej i wystudzonej do temperatury 35 stopni wody. Całość pozostawić na 20 minut i po tym czasie wlać do balonu z nastawem wina.

Dodaj do koszykaCena:3.80PLN
 

Winiarstwo

KLAROWIN do klarowania win i soków - 10 g (BROWIN)

KLAROWIN do klarowania win i soków - 10 g (BROWIN)

Klarowin (bentonit) to skuteczny środek do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie. Jest środkiem w pełni bezpiecznym. Nie wchodzi w reakcje z winem.

Dawkowanie: Stosować w proporcji 1 g Klarowinu na 1 litr wina (soku). Zawartość torebki wystarcza na 10 litrów.

Sposób użycia: Odpowiednią porcję Klarowinu wsypać do 100 ml wody i wymieszać. Pozostawić na dobę często mieszając. Uzyskaną zawiesinę wlać do klarowanego płynu i dokładnie wymieszać. Efekty klarowania widoczne są już po kilku dniach.

Dodaj do koszykaCena:1.80PLN
 

Winiarstwo

KOREK DO BALONU 28/26mm (BIOWIN)

KOREK DO BALONU 28/26mm (BIOWIN)

Charakterystyka produktu:
Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

Użytkowanie:
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

Dopasowane są do:
- gąsiorów o pojemności 5 litrów.

Dodaj do koszykaCena:2.00PLN
 

Winiarstwo

KOREK DO BALONU 33/29 mm (BIOWIN)

KOREK DO BALONU 33/29 mm (BIOWIN)

Charakterystyka produktu:
Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

Użytkowanie:
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.
Dopasowane są do:
- gąsiorów o pojemności 5 L,
- balonów o pojemności 5 i 10 L.

Dodaj do koszykaCena:2.20PLN
 

Winiarstwo

KOREK DO BALONU 41/37 mm (BIOWIN)

KOREK DO BALONU 41/37 mm (BIOWIN)

Charakterystyka produktu:
Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

Użytkowanie:
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

Dodaj do koszykaCena:2.50PLN
 

Winiarstwo

KOREK DO BALONU 43/40 mm (BIOWIN)

KOREK DO BALONU 43/40 mm (BIOWIN)

Charakterystyka produktu:Dostępny w sprzedaży korek posiada atesty PZH dopuszczające je do kontaktu z produktami spożywczymi. Korek zaopatrzony jest w otwór, w którym można zamontować rurkę fermentacyjną (szklaną lub plastikową). Wykonany z PCV.

Użytkowanie :
Korki syntetyczne do balonów- zaleca się przed użyciem, dokładnie je wymyć ciepłą wodą z płynem do mycia naczyń, następnie dokładnie go osuszyć. Ma to na celu usunięcie warstwy silikonu pozostałego po etapie produkcji, który może przyczynić się do wysunięcia się korka z balonu w trakcie fermentacji lub zsunięcia w przypadku kapturów gumowych.

Dopasowane są do:
- balonów o pojemności 10 litrów,
- balonów o pojemności 15 litrów,
- balonów o pojemności 20 litrów,
- balonów o pojemności 25 litrów,
- balonów o pojemności 34 litry.

Dodaj do koszykaCena:2.70PLN
 

Winiarstwo

KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 10 szt. (BROWIN)

KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 10 szt. (BROWIN)

Korek z korka, stożkowy dopasowany do butelek o średnicy wewnętrznej szyjki ok 18-21 mm.

Dodaj do koszykaCena:8.50PLN
 

Winiarstwo

KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 100 szt. (BROWIN)

KOREK STOŻKOWY d23/18 mm - 100 szt. (BROWIN)

Korek z korka, stożkowy dopasowany do butelek o średnicy wewnętrznej szyjki ok 18-21 mm.

Dodaj do koszykaCena:75.00PLN
 
Stron: 1 2 Następna »